Fra nedslidt menighedshus til topmoderne kontordomicil

En lidt trist erhvervsejendom i Lyngby blev omdannet til moderne domicil og showroom for kontormøbelvirksomheden Flokk, der får mange flere kundebesøg end på sin gamle adresse. Ejendomsselskabet Metorion er glad for renoveringen og det nye koncept, som mæglerfirmaet Lintrup & Norgart stod bag.

I 2019 fik Sorgenfrivej 18 i Kongens Lyngby ny ejer. Bygningen på lidt over 700 kvadratmeter blev opført tilbage i 1908 som menighedshus, men havde i en del år været brugt som kontorer af en el-installatør og trængte til en kærlig hånd. Alligevel var køberen, ejendomsselskabet Metorion, ganske tilfreds.

”Ejendommen var ret nedslidt, men vi faldt for den enestående beliggenhed – helt ned til Mølleåen og kun få hundrede meter fra Lyngby Station og Lyngby centrum. Det er nemt at komme hertil, det er let at parkere, og om få år kommer letbanen tæt på. Vi har en del ejendomme i København, men her er priserne kommet så højt op, at det er svært at gøre en god handel. Derimod så vi stort potentiale både i ejendommen og i Lyngby,” fortæller adm. direktør Poul Fabricius-Bjerre.

Han er søn af den afdøde musiker og komponist Bent Fabricius-Bjerre, der – blandt meget andet – stod bag kendingsmelodierne til Olsen-banden og Matador. Sammen med sin bror investerer han en del af familieformuen i ejendomme, tidligere mest i den centrale del af hovedstaden.

Metorion har udvidet geografisk, fordi Lyngby de senere år har udbygget sin traditionelle position som handelscentrum for et stort opland med også at tiltrække en stribe virksomheder. Fx ligger Microsofts ret nye danske hovedsæde i nærheden. Andre store virksomheder med Lyngby-adresse er Cowi, Danica Pension, Hempel, Maersk Drilling og Haldor Topsøe.

”Renoveringen blev en større opgave, end vi havde troet, men vi har sammen med Lintrup & Norgart fået udviklet et godt koncept for ejendommen, og vi er godt tilfredse med det samlede resultat, som sikrer os en god, fast lejeindtægt og et fornuftigt afkast på vores investering,” siger Poul Fabricius-Bjerre.

Mange kunder på besøg

Ejendommen kan rumme godt 50 arbejdspladser, så det lå i tankerne, at der kunne være flere lejere. Men det endte med én lejer, kontormøbelkoncernen Flokk, som i slutningen af 2020 flyttede fra Nordhavn til Lyngby.

I Danmark er virksomheden  nok mest kendt for de norske HÅG-kontorstole, danske RBM og Giroflex fra Schweiz. Oprindeligt var virksomheden norsk, og navnet – det norske ord for Flok – symboliserer, at koncernen i dag omfatter en skare af mærker og fabrikker i flere lande. Den fælles vision kaldes ”Inspire Great Work” – at skabe kontorer og arbejdspladser, hvor de fysiske rammer og indretningen inspirerer til arbejdsglæde.

”Vi valgte ejendommen på Sorgenfrivej, fordi den er unik og har en historie – den er ganske enkelt perfekt som ramme for en inspirerende arbejdsplads. Vi er 15 ansatte i Danmark, og vi har stor glæde af at have et stort showroom med gode muligheder for at vise vores mange forskellige indretningsløsninger frem. Vi forsøger at fortælle en sammenhængende historie om de mange muligheder, som ligger i vores brede portefølje,” forklarer Dorrit Hoffmann Felding, adm. direktør for Flokk Danmark.

Hun tilføjer, at Flokk efter flytningen til Lyngby har fået mange flere besøgende.

”Det er lykkedes for os at skabe et hus, hvor stort set alle produkter og løsninger indgår i en rigtig brugssammensætning og ikke fremstår som en traditionel udstilling. På den måde forsøger vi at give besøgende en mere autentisk oplevelse af vores produkter. Og hér i Lyngby kommer mange flere af vores kunder på besøg, fordi det er lettere at komme til. Nordhavn er et ret eksklusivt område og ligger tættere på byen, men det var svært at få kunderne til at komme forbi – nok mest på grund af de trafikale forhold.”

De grønne omgivelser på Sorgenfrivej understreger Flokks budskab om, at en arbejdsplads også skal inspirere medarbejderne og være et rart sted at være.

”I Nordhavn havde vi en svalegang ud til vandet, men det blæste næsten altid, så der var sjældent nogen derude. Nu har vi udsigt til Mølleåen og en fin terrasse, som bliver brugt flittgt,” siger Dorrit Hoffmann Felding.

Ud over de grønne omgivelser er lejen lavere end på Nordhavn trods de skræddersyede lokaler med masser af kvadratmeter til at vise møbler frem til både kontorer, loungeområder, konferencerum og fx receptioner.

Koncepter skaber merværdi

Mæglervirksomheden Lintrup & Norgart havde opgaven med at sælge ejendommen og bistod bagefter Metorion med nyt koncept og udlejning.

”Vi har gennem mange år haft et tæt samarbejde  og ved, at Metorion holder af smukke, historiske ejendomme og ikke er bange for at investere i renoveringer, som giver ejendommene et flot udtryk og en effektiv indretning,” siger partner og adm. direktør Stig Lintrup.

Lintrup & Norgart greb rådgivningen om renovering og indretning an på måske lidt utraditionel vis.

”Groft sagt er den gammeldags måde for mæglere at sige: ”Vi finder lejeren først, og derefter ser vi på indretningen.” Men ofte ved en lejer jo ikke, hvad virksomheden vil have, før den ser det helt rigtige. Derfor lægger vi vægt på at kunne tilbyde vores kunder at udvikle koncepter for den enkelte ejendom, fx med visualiseringer, der viser de mulige lejere, hvordan lokalerne kommer til at se ud,” forklarer Stig Lintrup.

Han tilføjer, at koncepter tilpasset den enkelte ejendom er med til at optimere værdien for investoren:

”Vi opfatter vores rolle meget bredere end blot at sælge ejendomme og skaffe nogle lejere. Vi vil hellere medvirke til, at investor og lejer får nogle gode, fleksible løsninger, som udnytter potentialet i den konkrete ejendom. Det sikrer investoren den bedst mulige investering, og det giver lejeren nogle effektive lokaler, så lejeren fx kan tænke langsigtet og blive på adressen i mange år. Vi udvikler koncepter sammen med eksperter, som vi har samarbejdet med gennem adskillige år,” fortæller Stig Lintrup.

Blandt de faste samarbejdspartnere for Lintrup & Norgart er lysdesignfirmaet Anker & Co., som også har stået for belysningen på Sorgenfrivej. Dermed er det gamle menighedshus kommet i selskab med Michelin-restauranterne Alchemist og Noma, med DR-byen og med flere Bang & Olufsen-butikker, hvor Anker & Co. ligeledes har stået for lyset. I 2018 vandt Anker & Co. Den Danske Lyspris for lysdesignet i Noma.

Før renovering

”Ejendommen var ret nedslidt, men vi faldt for den enestående beliggenhed – helt ned til Mølleåen og kun få hundrede meter fra Lyngby Station og Lyngby centrum. Det er nemt at komme hertil, det er let at parkere, og om få år kommer letbanen tæt på. Vi har en del ejendomme i København, men her er priserne kommet så højt op, at det er svært at gøre en god handel. Derimod så vi stort potentiale både i ejendommen og i Lyngby,” fortæller adm. direktør Poul Fabricius-Bjerre.

Gamle Sorgenfrivej
Gamle Sorgenfrivej

Efter renoveringen

Sorgenfrivej 18 kontor
Sorgenfrivej 18 kontor